Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Meetings in Teams en Outlook straks ook te ‘volgen’ zonder bij te wonen - TechPulse

Meetings in Teams en Outlook straks ook te ‘volgen’ zonder bij te wonen - TechPulse

Algemeen   /   08-10-2023   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
In Outlook wordt het voortaan mogelijk om met de functie 'Volgen' toch op de hoogte gebracht te worden van een Teams-meeting waar je niet bij kan zijn.

De “Volgen” functie is een nieuwe functie die binnenkort beschikbaar zal zijn in Outlook en Teams. Deze functie stelt gebruikers in staat om op de hoogte te blijven van vergaderingen waar ze niet bij kunnen zijn. De functie is vooral handig voor mensen met drukke agenda’s die vaak dubbele afspraken hebben of simpelweg niet in staat zijn om aanwezig te zijn bij een vergadering.

Volgens de product roadmap van Microsoft 365 zal de “Volgen” functie beschikbaar zijn vanaf maart 2024. Gebruikers kunnen de optie “Volgen” aanduiden bij afspraken in de Outlook- en Teamsagenda. Zo kan je vooraf al aangeven dat je niet aanwezig kan zijn, maar dat je de meeting wel belangrijk genoeg vindt om op de hoogte te blijven. Achteraf krijg je een automatische samenvatting van de meeting, zoals de duur en wie eraan deelnam.

De “Volgen” functie kan ook een handige tool zijn voor wanneer je aanwezigheid eigenlijk niet écht vereist is en je te veel tijd dreigt te verliezen terwijl je workload zich opstapelt. Microsoft belooft alvast een aantal AI-tools in te zetten die je als ‘Volger’ wel een goede samenvatting zouden moeten kunnen geven.

Het is belangrijk om op te merken dat de “Volgen” functie alleen beschikbaar zal zijn voor bedrijven die over een Teams Premium-abonnement beschikken. Het is nog niet duidelijk hoe Microsoft deze functie zal implementeren en hoe het bedrijven zal helpen om privacyproblemen te voorkomen.

Meer info kan je terugvinden via deze link.
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid